Nederlands / English

Home Wie Wat Waar Hoe FAQ Klanten

Vertaaltraject

Native speakers

Branches

Tarieven

Op het moment dat u een te vertalen tekst aan ons aanlevert, nemen we deze zorgvuldig door. Vervolgens bespreken we met u (indien van toepassing):

 
doel en doelgroep
 
aanvullende/ontbrekende input
 
gebruik van bepaalde terminologie
 
gebruik van vertaaltools, bijvoorbeeld bij zich herhalende stukken tekst
 
overige specifieke wensen van uw kant

Daarna selecteren wij de meest geschikte freelance vertaler en de beste revisor uit ons netwerk, op basis van specialisatie, ervaring, competenties, beschikbaarheid en budget. Deze vertaler is een native speaker in de doeltaal, dus de taal waarin de tekst vertaald wordt.

Tijdens het vertalen roept de tekst soms vragen op die de vertaler niet zelf kan beantwoorden: hoe vertaal ik deze specialisatische term, hoe steekt dit apparaat precies in elkaar, moet ik deze situatie voor de doelgroep misschien verder toelichten? Wij staan hem waar nodig terzijde en zoeken verder naar antwoorden op zijn vragen, zodat hij zich weer kan richten op de rest van de opdracht. Ook houden we in de gaten of de vertaler zich aan de afgesproken deadline houdt en ondersteunen we hem bij hard- en softwareproblemen.

De revisor, een onafhankelijke door ons geselecteerde tweede taalprofessional, controleert aan het eind de vertaling. Het zou namelijk kunnen gebeuren dat de vertaler bepaalde uitdrukkingen in de brontaal niet goed heeft begrepen of typefouten heeft gemaakt. Met zo'n tweede ronde kunnen we een kwalitatief hoogwaardige vertaling garanderen.

Gedurende het hele traject blijft de projectmanager van Multitaal uw vaste aanspreekpunt. U hebt dus, ook bij grote projecten, niet met allerlei verschillende contactpersonen te maken.

De lay-out van een tekst heeft ook invloed op de uitstraling van uw organisatie en daarmee op de kracht van uw boodschap. Daarom letten wij ook op de consistente en professionele vormgeving van uw tekst, en passen deze waar nodig en waar gewenst aan.

En mocht u, nadat u ons werk hebt doorgenomen, voor een zin of woord een andere formulering wensen, onverhoopt vermoedelijke fouten tegenkomen of andere opmerkingen hebben, neemt u dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar de snelste en beste oplossing.
Wilt u meer weten of direct een offerte aanvragen, bel of mail ons.

 

tel: 020-4821678

fax: 084-2231417

info@multitaal.nl